Show Sidebar Inloggen

Documenten van FNV Senioren Demonstratie FNV Senioren Koopkracht Den Haag. 2015-11-24

Dinsdag was de demonstratie van de FNV-senioren voor meer koopkracht. Doordat pensioenen niet worden geïndexeerd en veel kosten stijgen hebben senioren de afgelopen jaren al zo’n 10% koopkracht ingeleverd.
De slogan bij de demonstratie was:”De koopkracht van senioren moet gelijk opgaan met die van de werkenden. Deze oproep werd gericht aan “de politiek”.
Maar moeten we niet eerst nog het FNV-bestuur hiervan overtuigen?

In het FNV-Werkplan werd wéér beweerd dat koopkracht inherent is aan ‘echte banen’. Maar gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden worden daar geen cent wijzer van.
En hoe staat het met het Belastingplan 2016?
Niet alleen de leden van de VVD en PvdA fractie hebben aangegeven dat ze, de hoofdlijnen van, het Belastingplan 2016 steunen, maar ook de FNV schaart zich bij de voorstanders van het plan. “Wiebes heeft een medestander gevonden in de FNV die het belastingplan toejuicht”, melden de media. “Het geld dat de afgelopen jaren van de burgers is afgepakt moet terugkomen” zegt Leo Hartveld namens de FNV.
De VVD zegt over het belastingplan blij te zijn met de vergroting van de verschillen tussen werkenden en niet-werkenden. De VVD ziet in de plannen winst voor hardwerkend Nederland.
Dat is fijn voor hardwerkend Nederland, maar hoe zit het met gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden?

De gemiddelde koopkrachtstijging is voor gepensioneerden volgend jaar 0,2 % en voor werkenden 2,6%. Bijna 40 procent van de gepensioneerden zal onder de 0% koopkrachtstijging uitkomen, terwijl 95% van de werkenden uitkomt boven de 0% en 64% zelfs op meer dan 2 procent. En dit alles komt dan bovenop de koopkrachtdaling van de crisisjaren, die gemiddeld min 6 procent was voor gepensioneerden en 1,1 procent voor werkenden.

FNV-bestuur mag ik even jullie aandacht?
DE KOOPKRACHT VAN SENIOREN MOET GELIJK OPGAAN MET DIE VAN DE WERKENDEN.

foto van Ton van der Scheer.
foto van Ton van der Scheer.
foto van Ton van der Scheer.
foto van Ton van der Scheer.
(Demo plaatsing door @ducks van door @ton-vanderscheer geplaatst op http://facebook.com/groups/fnvsenioren)

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit document.

Reacties plaatsen zijn uitgeschakeld voor dit document.

× Kan ik je misschien helpen? (via WhatsApp) Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
How can I help you?