Show Sidebar Inloggen

Documenten van FNV Senioren Verslag: FNV-seminar over Maatschappelijk verantwoord beleggen – 20151125

Gisteren was ik bij een uitstekend FNV-seminar over Maatschappelijk verantwoord beleggen, georganiseerd door het pensioenteam en Gerard Roest.
Ruud de Kloe, voorzitter van de Adviescommissie Pensioenen van het Ledenparlement hield een goede presentatie als antwoord op de tv uitzending Zwarte Zwanen. Duidelijk werd dat Cees Grimbergen een loopje nam met de feiten en vakbonden en pensioenfondsen ten onrechte in hun hemd zette.
Gerard Roest, bestuurder pensioenen FNV en bestuurder voor het pensioenfonds BPL (Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw) hield een boeiende uiteenzetting hoe pensioenfondsen als het BPL streven naar duurzaam en ethisch beleggen van pensioengeld.
Patrick Corvelijn van DNB is projectleider van een onderzoek door DNB naar duurzaam beleggen door pensioenfondsen en gaf daar informatie over.

‘s Middags spraken José Meijer, FNV-lid in het bestuur van het ABP, en Therese Schets, projectleider van CWC, Comittee on Workers Capital. Deze Europese vakbondsinstelling, waarvan Ton Heerts voorzitter is, wil beleggingen van pensioenfondsen en vermogensbeheerders namens de pensioenfondsen bewaken.

Auke van Nie leidde de discussies weer opgewekt in goede banen.
Mijn complimenten voor de organisatoren van deze dag

foto van Ton van der Scheer.
(demo-plaatsing @ducks verslag @ton-vanderscheer op http://www.facebook.com/groups/fnvsenioren/ )

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit document.

Reacties plaatsen zijn uitgeschakeld voor dit document.

× Kan ik je misschien helpen? (via WhatsApp) Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
How can I help you?