Show Sidebar Inloggen

Documenten van PermanentBeta Wiki: Workshops PermanentBetaFestival 2015

Makers Gym (verboden voor kinderen ;-))

Categorie: De Maakschappij – Georganiseerd door: Leen van Wijngaarden

Soms moet je gewoon eerst eens wat gaan doen om daarna echt wat te maken. Met je handen aan het werk, lekker low, beetje high tech. Een kleine introductie in de Maakschappij. Er is van allerlei machinerie en materialerie aanwezig.


 

Individuele coaching

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Christiaan Warger

Ik nodig je uit voor een goed gesprek over leven en geleefd worden, over obstakels en kansen voor spirituele groei en over de ingrediënten die jouw leven waardevoller maken.


 

Wichelroede lopen en aura voelen voor beginners

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: Barry Voeten

Een mevrouw in de supermarkt knijpt in de komkommers. Ze wil graag weten welke er goed is. Ik kijk even naar haar en zegt: dan kun je veel beter even de aura voelen. Je legt je hand een klein stukje boven de vrucht en daar voel je dan zo aan…


 

Erotisch schrijven kun je leren

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: Pauline schueler

Warning! This workshop is out of your comfort zone! Wil jij jouw erotische fantasie prikkelen? Wil jij in woorden uitdrukken wat jou opwindt? Wees welkom en wandel jouw eigen Parcours d’Erotique.


 

Een klein gesprek over een groot onderwerp: Polyamorie

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: Nienke Tode-Gottenbos

Polyamorie. Is dat hetzelfde als vreemdgaan? Of juist niet? Doe je het dan met iedereen, of gaat het over ‘houden van’? Het taboe op LQBTQ is gelukkig al bijna weg – waarom is ‘meer dan 1 partner’ voor veel mensen dan raar? #safespace #opengesprek


 

Deel je overvloed

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Klaartje Vreeken

Tijdens deze workshop leer je elkaar op een laagdrempelige en positieve manier kennen. Deel je overvloed door je netwerk en kennis in te zetten voor elkaar. Klaartje Vreeken van KLAAR voor Talent geeft deze training. Ze zet Seats2Meet op in Haarlem.


 

Summerschool Experience

Categorie: Permanent Leren – Georganiseerd door: Lex Hupe

Leren opnieuw uitvinden Heb je iets met leren? Wie niet! Het onderwijs is enorm in beweging. Met dit zomerkamp geven we een kans aan iedereen, jong en oud, die iets met leren heeft, om dat opnieuw uit te vinden. In een kampeersfeer.


 

Gebruik meer beeld!

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Elco van Staveren

Denk jij in beelden en wil je daar meer mee in je werk of je leven? Ik geef een korte intro over de kracht van beeld en iconen en praktische tips over hoe je simpel en effectief kunt communiceren met getekend beeld. Zelf aan de slag!


 

Education Warehouse

Categorie: Permanent Leren – Georganiseerd door: Marcel Derksen

Education Warehouse is een database vol met onderwijsinitiatieven. Tijdens deze workshop willen wij jullie feedback op de door ons ontwikkelde toolbox ten behoeve van kenmerken sessies door het hele land, die gaan zorgen voor vulling van de database.


 

Ontwerp je eigen economie

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Barry Voeten

Hoe laat je de economie voor je werken? Hoe doen anderen dat en wat kan er nog meer? In deze workshop maak je een ontwerp van een community currency (eigen geld) dat past bij je eigen doelstellingen en principes.


 

Feel the fear and do it anyway

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: chantal van kempen

Zijn er dingen die je eigenlijk heel graag wil maar simpelweg niet durft? Je wacht op het goede moment, maar komt dat eigenlijk wel? We kijken waarom je bang bent, hoe falen niet altijd verkeerd is en hoe je op jezelf kan vertrouwen.


 

Massage Kunst

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: boukje aartsen

Een laagdrempelige introductie in Tantra Massage. Neem mee: massagepartner, matje, handdoeken, olie, eventueel omslagdoek. Dresscode: shorts of iets wat daarop lijkt.


 

Weerwolven

Categorie: Play – Georganiseerd door: Angele Bakker

In dit spel binden vreedzame burgers de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?


 

SprekersBootcamp

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: Nathalie Bouts

Heb jij spreekangst? Voel jij je niet comfortabel voor een groep? Wil je eenvoudige tools en vaardigheden om voortaan altijd relaxter en krachtiger te spreken? Kom dan naar deze workshop! Dan gaan we samen jouw spreekangst om zeep helpen.


 

MBPPB Game (Mega Blubber Pouwer Pain Brain Game)

Categorie: Play – Georganiseerd door: Nathalie Bouts

Tijdens de MBPPB Game (Mega Blubber Pouwer Pain Brain Game) kan je helemaal los! Oude kleren aan die vies mogen worden? JA Gaan we lol maken? JA Is deelname geheel op eigen risico? JA Wil je hier bij zijn? JA Vol = Vol? JA (max 25)


 

Mannen over Vrouwen dingen

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Bas van Ginkel

Vrouwen zijn leuk maar complexe wezens. Dingen waar je als vrouw mee te maken krijgt zijn voor veel mannen vreemd of onbekend. Dus laten we het daar eens over hebben. Nagels, BH’s, gezichtsverzorging en andere dingen waar we het over willen hebben.


 

Het Bas en Bas ondernemerskwartiertje

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Bas van de Haterd en Bas van Ginkel

Startende ondernemer of al langer bezig? Loop je met vragen of wil je een anders mening horen? Schrijf je dan in voor het ondernemerskwartiertje van Bas en Bas. Tijdens het festival gaan we zitten en hebben over de dingen waar jij tegenaan loopt.


 

Theatersport

Categorie: Play – Georganiseerd door: Karin Janssen

Maak kennis met theatersport! Theatersport is een vorm van improvisatie-theater waarbij niks ingestudeerd wordt, maar alles ter plekke bedacht. Tijdens de workshop gaan we in op de principes maar vooral lekker veel spelen!


 

Wie durft te dwalen vindt nieuwe wegen (Zelfregie 3.3)

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: Marcel van der Pol

Workshop over onorthodoxe strategieën om vraagstukken en problemen aan te pakken. Marcel wil mensen tot andere wijze van denken aanzetten en zelf laten ervaren hoe zelfregievaardigheden wegen naar nieuwe mogelijkheden opent: wie durft te dwalen…


 

Just Ask Me! Food & Health

Georganiseerd door: Nienke Tode-Gottenbos

Voeding & Gezondheid… het zijn leuke maar ingewikkelde onderwerpen! En iedereen zegt iets anders. Logisch dus dat je er vragen over hebt! Die kun je in deze workshop stellen. Geen consult, geen discussie; wél antwoord op wat JIJ wilt weten!


 

En wat als alles misgaat

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: janne willems

Leren van je fouten – en hoe ze je iets opleveren Stel je voor: je fantastische plan loopt gigantisch de mist in. Of er gebeurt iets waardoor je wereld op z’n kop staat. Hoe buig je die situatie om? Samen kijken we wat voor jou de beste methode is


 

FoodTrends

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: Nienke Tode-Gottenbos

Paleo, Raw Food Vegan of allemaal aan de Soylent? In deze workshop vertel ik je over de zin en onzin van de laatste trends in voeding & gezondheid. Waarom is iets wel of juist niet gezond, en wat gebeurt er in je lijf als je zo’n trend volgt?


 

Levend Stratego (o.i.d.)

Categorie: Play – Georganiseerd door: Michel Groenenstijn & Nils Roemen

Twee teams, twee vlaggen, verkenners, spionnen, generaals en bommen. Een stuk donker bos. Spelen maar!


 

Niet remmen maar vliegen

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Jeroen Komen

Dat ik me verveelde en een vliegtuig kocht, is veel PBF-ers inmiddels wel duidelijk. Nu schrijf ik er een boek over. Behalve verhalen en foto’s, een visie over organische groei, cultuur, maatschappij. De visie verfijn ik graag met jullie.


 

Dick & the Fuzz

Categorie: Innoveer jezelf – Georganiseerd door: Henny Visscher

Je ooit afgevraagd waarom katten zo lenig zijn? Omdat ze zich vaak en grondig uitrekken. Waarom dat goed voor je is, zal Dick Oosterwijk vertellen in een workshop over bindweefsel (zgn. ‘fuzz’). Hij illustreert het verhaal met yin yoga-oefeningen.


 

(In reprise) DIY Anti-Puffy & Slaapkreukelhoofd Workshop (ca. 20 min.)

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Dagmar Hennipman

Er zijn heel wat millimeters weggemasseerd vorig jaar! We doen een lympfe drainage-massage van het gezicht, versterkt met feelgood affirmaties. voor en na gaan we natuurlijk opmeten wat de resultaten zijn. helemaal wetenschappelijk verantwoord 😉


 

Poppies

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Dagmar Hennipman

Hej leukies! Tijdens het festival zorg ik dat er wat potloodjes, een fineliner en notitieblaadjes in mijn tas zitten en voor iedereen die het leuk vind maak ik tussendoor een poppie 🙂


 

Great Place to Gently Revolt

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: Floris Koot

Alles wijst erop dat hoe verbondener je bent met het geheel, hoe meer alles tot bloei komen kan: natuur, samenleving, individu, organisaties. Het is beter voor ons allemaal en je wordt er ook nog eens veel blijer van. Kom mee de verbinding verdiepen.


 

beeldhouwen in steen

Categorie: De Maakschappij – Georganiseerd door: Danielle Schothorst

Wil je graag eens ervaren hoe het is om een beeldje te maken in speksteen? In deze mini cursus gaan we raspen en vijlen (niet hakken) en maken we van een ruw blokje speksteen een beeldje.


 

Deugden: klassieke wijsheden voor de 21ste eeuw!

Categorie: Overig – Georganiseerd door: Nicolet Theunissen

Ook als het moeilijk wordt het ‘juiste’ doen? We gaan het wat stoffige begrip ‘deugden’ nieuw leven in blazen! Tijdens de workshop zoeken we naar praktische taal en ideeën voor mobiele tools die ons helpen deugden in praktijk te brengen.


 

Ontdek de meest positieve versie van jezelf

Georganiseerd door: Remco Boerma

Waar de workshop “Wet van Aantrekking – basis uitleg” in gaat op de beginselen en vooral veel theorie brengt is deze workshops erop gericht om heel praktisch zelf aan de slag te gaan. Je zult ervaren hoe je bij de meest positieve versie van jezelf kunt komen. Je ervaart hoe snel je nieuwe gedachten kunt aanleren en je ontdekt de magie van deze mentaliteit op jezelf en anderen. Als je de basis uitleg workshop niet gevolgd hebt kun je prima deelnemen aan deze workshop. Vind je deze workshop leuk dat verheug je je alvast op de “WvA Q&A” en “Weerstandloze gesprekken”


 

Wet van de Aantrekking Q&A

Georganiseerd door: Remco Boerma

Ervaring leert dat er na enige tijd vragen ontstaan over de wet van aantrekking. “Maar hoe zit dat dan met …? ” of “Maar dat werkt toch niet zo in situatie …?!” of “Wat gebeurd er dan als ik … denk?”. Deze workshop is bedoeld om feedback of antwoord te krijgen op prangende vragen en met andere enthousiastelingen inzicht te krijgen hoe de wet van aantrekking ook werkt in specifieke situaties. Er wordt vanuit gegaan dat je bekend bent met de wet van aantrekking, bijvoorbeeld via de eerdere workshops. Uiteraard kun je Remco altijd vragen bij een kampvuur of tijdens het eten!


 

Channeling: weerstandloze gesprekken

Georganiseerd door: Remco Boerma

In verschillende workshops praat ik over de wet van aantrekking. In deze workshop laat ik een ander deel van mij aan het woord. Via een trance-channeling (what’s in a name) ben ik de spreekbuis voor informatie die ook vrijkomt via Abraham vanuit Esther Hicks, Bashar vanuit Darryl Anka, Terah en vele anderen. Ik heb nog geen idee wat de inhoud zal zijn. Wel weet ik dat er altijd ruimte is voor dialoog en dat mijn meeste channeling sessies het beste werken met specifieke vragen over mijn favoriete onderwerp: het gebruik van de wet van aantrekking om zo gelukkig mogelijk te zijn. Vaak druk ik me tijdens het channelen het makkelijkst uit in het engels, een beetje engels kunnen verstaan is daarom wel een pre.


 

Visual Storytelling

Georganiseerd door: esther jacobs en daan van bergen

Vertel je verhaal in (woord en) beeld.


 

Zand ‘werken’

Categorie: De Maakschappij – Georganiseerd door: Jethro Hardeman

Hou je van kunstwerken maken, fantasieën in beeld uitbrengen of gewoon lekker met zand klooien? Kom dan naar de Ieberenplas en ervaar de kunst van het zand ‘werken’ Hier zal je met voldoende inspiratie lekker aan de slag kunnen in een groepje of in je eentje. Geen hoogdravende artistieke verwachting, maar vooral lekker ontspannen met een muziekje bouwen aan een mooi zand bouwwerk! ‘Zou het niet gaaf zijn als we een gigantisch 3D Permanent Beta Logo maken op het strand en deze met een drone laten filmen? Dit soort ideen en nog veel meer gaan we realiteit maken van zaterdag/ tot zondag op het PBF 2015! Natuurlijk wel nog even duimen voor goed weer 🙂 Kom je ook!


 

Switchball

Categorie: Play – Georganiseerd door: Floris Koot

Switchball is de meest 21e eeuwse en meest innovatieve sport ter wereld, die je de attitude voor dit tijdperk traint en heel veel lol geeft. Nu al weer voor het 3e jaar op rij op dit festival. Word jij de Held of Boeddha van de wedstrijd?


 

Satsang Battle

Georganiseerd door: Floris Koot

Wie is hier de beste Guru? Heb je grote of kleine levensvragen kom dan naar de Stand Up Guru’s onder ons, en stel je levensvraag aan de Guru’s die zullen battelen om de titel Permanent Beta Guru van het jaar. Jij? Want wij zijn allen (eigen)wijs.


 

Reis naar de oorsprong van het Mannelijke en het Vrouwelijke

Categorie: Tribe of Passion – Georganiseerd door: Noor Bongers

Meditatie om het mannelijk én vrouwelijk aspect in jezelf te ontwaken. In vólle potentie. Wij zijn immers van deze aspecten gemaakt, welke vorm je er ook aan geeft ; )) Noor begeleidt met woord en zang deze DNA activatie.


 

Binnen buiten: Authenticiteit voor professionals

Georganiseerd door: Pepijn Lemmens

Je moet gewoon jezelf zijn, bij jezelf blijven, authentiek zijn. Iedereen kent dat advies. Maar hoe doe je dat in een professionele ‘rol’? In deze workshop gaan we op zoek naar onze eigen authenticiteit en hoe die in te zetten in werk en leven.


 

Great Place to Live * next generation

Georganiseerd door: Noor Bongers

Live the future as you want it to be. We maken van de wereld één groot Great Place to Live pretpark. Waar gaan we heen, hoe richten we de reis in en wie nemen we mee? greatplacetolive.nl is de incheckplaats. See you Soon.


 

Verdwijnt mijn baan? En wat kan ik daar nu aan doen?

Georganiseerd door: Bas van de Haterd

Vertel me wat je doet en ik schat in hoeveel risico je loopt en op welke termijn dat je werk verdwijnt, maar vooral waar ik me nu in zou verdiepen als ik jou was om wel waarde toe te blijven voegen in de toekomst.


 

Content marketing

Georganiseerd door: Bas van de Haterd & Nienke Tode-Gottenbos

Wat zijn slimme strategieën om je bedrijf(je) of jezelf als ZP’er te helpen via content. Door schade en schande wijs geworden hebben Nienke en Bas het nodige geleerd de laatste jaren. Leer van onze fouten en successen, zowel B2C als B2B.


 

Hoe schrijf ik een boek?

Georganiseerd door: Bas van de Haterd & Marcel van Driel

Veel mensen hebben de ambitie om een boek te schrijven. Hoe pak je dat nu aan? Waar begin je? Hoe ga je om met uitgevers, redactie, vormgeving, noem het maar op. Marcel en Bas beantwoorden in deze workshop alle vragen en helpen je te starten.


 

Join the Spirit

Georganiseerd door: Christiaan Warger

Join the Spirit is een community van innovatieve, creatieve en sociaal bewogen professionals. We combineren sport met actieve netwerksessies die grote gelijkenis vertonen met Durf te vragen sessies. We gebruiken de effecten van sport en wat dat in mensen losmaakt om mensen met elkaar te verbinden zodat ze elkaar beter leren kennen en elkaar sneller verder helpen. En we weten allemaal hoe belangrijk ons netwerk is. Gemiddeld kennen we wellicht 300 mensen. Als dan 10 mensen met je mee gaan denken en jou verbinden met interessante mensen, dan heb je ineens toegang tot een netwerk van 3000 mensen. Tijdens PBF wil ik een wandeling organiseren zodat mensen op het Festival snel andere deelnemers leren kennen. We sluiten af met Durf te vragen.


 

De vlucht van een paradijsvogel

Georganiseerd door: Marlies Dinjens

Ik heb een boek geschreven De vlucht van een paradijsvogel, over het leven van Hannie de Rijke. Ze overleefde als 8-jarig meisje een vliegramp in Nederland Nieuw-Guinea. Haar familie overleeft de crash en wordt door Papoea’s uit de brandende zee gered. Het boek gaat zowel over het bijzondere levensverhaal van Hannie als over de geschiedenis van deze voormalige Nederlandse kolonie. Hannie’s vader speelde een onlosmakelijke rol in de geschiedenis, als enige advocaat van het eiland en actief in de politiek. Hannie heeft in 2012 een monument opgericht voor de voornamelijk Nederlandse slachtoffers en nabestaanden. Dit boek is een verhaal over veerkracht en moed en daarom inspirerend, zeker ook voor ondernemers. Ik geef hierover graag een lezing.


 

Optimaal leven

Georganiseerd door: Margriet de Schutter

Van kinds af aan had Margriet de Schutter een droom: als shorttracksschaatster meedoen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De zware trainingen en de internationale wedstrijden brachten haar succes, maar ook steeds meer blessures. Door haar wilskracht kwam ze dichtbij deelname aan Vancouver… Op het moment dat ze haar plek in het team verloor, kwam ze in een mentale crisis terecht. Zonder haar topsport wist ze niet meer wie ze werkelijk was. Ze ging op zoek naar haar ware ik, waarover ze de Awardwinnende docu ‘Diepgaan voor Vancouver’ maakte en het boek ‘Stoppen & Doorgaan’ schreef. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal laat ze zien hoe je door tegenslagen juist succesvol kunt zijn en het optimale uit je leven kunt halen.


 

Zitten we allemaal in dezelfde cloud?

Categorie: Permanent Leren – Georganiseerd door: Loes Damhof

‘Zitten we allemaal in dezelfde cloud?’gaat over globale, virtuele (onderwijs) teams en hoe je het beste samenwerkt en leert. Iedereen vanachter zijn of haar laptop, samen in een nieuwe virtuele wereld. In hoeverre speelt achtergrond nog een rol? Is de cloud een cultuur neutrale zone of juist niet? Als Globale virtuele teams de toekomst zijn in het onderwijs, wat zijn dan de ‘possibilities’ en ‘pitfalls’?


 

The spirit of walking naar Santiango de Compostela

Georganiseerd door: cees van der weijde

Ik ga proberen het gevoel van pelgrim zijn op de weg naar Santiago over te brengen. Pelgrim in fysieke zin en in geestelijke zin. Wat praktische zaken en ongelooflijke momenten met jullie delen. En je uitnodigen om deze reis zelf te gaan maken.


 

Nia

Georganiseerd door: Annemiek Scholten

[Onder voorbehoud van droog weer, want Nia doen we op blote voeten buiten in het gras] Tijdens deze workshop ervaar je de Joy of Movement, Music, Magic! NIA(tm) (Neuromuscular Integrative Action) put voor haar bewegingen uit: – 3 dansvormen (moderne dans, jazz dans en Duncan dans) – 3 vechtsportvormen (Taekwondo, Aikido en Tai Chi) – 3 ‘healing arts’ (Yoga, Feldenkreis en Alexander Technique) Nia doe je op blote voeten, zodat je de ruim 7000 zenuweinden onder je voeten masseert. Je hoeft niets te kunnen en je hoeft de bewegingen ook niet goed te doen. Alles mag, niets is fout! Bij Nia gaat het om de lol, ‘Joy’ die je hebt in bewegen, de lol die elk lijf kan hebben. Kom je lekker meebewegen?


 

Hoe word je een digital nomad, zelfs als gewoon in NL woont?

Georganiseerd door: esther jacobs

Overweeg jij Nederland te verlaten en in/vanuit het buitenland te leven en werken? Of ben je eigenlijk al heel veel in het buitenland en wordt het nu tijd om je banden met Nederland te verbreken? Deze workshop kan het begin zijn van je nieuwe leven! We delen we onze plannen en ervaringen en je krijgt antwoord op vragen, zoals: – Wat zijn de voorwaarden om me uit Nederland uit te schrijven? Moet je ergens anders ingeschreven staan, of kan je ‘adresloos’ zijn? – Kan ik mijn bedrijf in het buitenland inschrijven? Hoe werk ik vanuit het buitenland? -Hoe zit dat met de Belastingdienst en verzekeringen? -Aan welk kostenplaatje moet ik denken als ik continue reis? – Hoe zorg ik dat ik echt lokatieonafhankelijk kan leven en werken?


 

Slimmer leren

Categorie: Permanent Leren – Georganiseerd door: Patrick van Aalst

Wat maakt dat sommige mensen “beter” leren dan anderen? Hoe kun je de leervaardigheden van jezelf of je organisatie ontwikkelen, en welke aspecten spelen daarin een rol? In deze workshop kijken we naar deze vragen, onder andere adhv “High Impact Learning” van Filip Dochy – met natuurlijk veel ruimte voor uitwisseling en tips!


 

Geen Tijd, Geen Geld, Toch Doen!

Georganiseerd door: Marcel van Driel

Het logische vervolg op ‘Waanzinnige Plannen!’ Je hebt je plan en je snapt dat om iets te realiseren, je aan de slag zal moeten. Maar ja, dat geld hè? En de tijd, die heb je ook al niet. Als je geld en tijd had, dán was je allang begonnen! Toch? Maar al die mensen die hun Waanzinnige Plannen wél gerealiseerd hebben, dacht je dat die wel tijd en geld hadden? Of klopt je perceptie van tijd en geld niet? Is er misschien iets anders mogelijk met de middelen die je wel hebt? Daar gaan we het over hebben.


 

Bitcoin, Blockchain en Decentrale Autonome Organisaties

Georganiseerd door: Lykle de Vries

Er wordt wel gezegd dat Bitcoin de wereld gaat veranderen. Maar hoe werkt het nou, en wat kun je er eigenlijk mee? Lykle deelt zijn kennis, beantwoordt jouw vragen en schets een beeld van hoe met behulp van deze cryptocurrencies hele nieuwe dingen mogelijk worden, zoals Decentrale Autonome Organisaties.


Wet van aantrekking – basis uitleg

Georganiseerd door: Remco Boerma

In navolging van het succes van afgelopen jaren is er dit jaar weer een workshop over de wet van aantrekking. Deze eerste workshop is een introductie waarin de uitgangspunten worden uitgelegd. Je krijgt een andere manier van kijken aangeboden dan de “standaard” westerse denkwijze over je emoties en de relatie die jij hebt met de wereld in jou en om je heen. Zie ook de andere follow up workshops: “Ontdek de meest positieve versie van jezelf”, de “WvA Q&A” en channeling sessie “Weerstandloze gesprekken”


Links
http://www.permanentbetafestival.nl/workshop
http://www.permanentbeta.nl
Meetups:
Twitter
FaceBook: https://www.facebook.com/groups/permanentbetafestival/ (besloten)

Gesponsorde Workshops:

Nieuwe tijden vragen om andere manieren van werken en om vernieuwing. Organisaties komen er steeds vaker achter dat de geijkte manier van werken onhoudbaar is en het inhuren van een dure consultant niet altijd de oplossing biedt.

Voor een vraagstuk dat een onorthodoxe oplossing nodig heeft, ambities die niet gemakkelijk vervuld worden, of gewoon voor een inspirerende dag is het Permanent Beta Festival de aangewezen plek. Organisaties krijgen de mogelijkheid om hun vraagstukken voor te leggen aan een multi-expertise denktank. Deze denktank bestaat uit mensen van verschillende disciplines, vrije denkers en creatieven. Dit zorgt voor een enorme denkkracht waaruit heel veel nieuwe en innovatieve ideeën kunnen ontstaan. Resultaten van sponsorcases uit vorige jaren kun je hier teruglezen.

Denkkracht op maat
Deelname aan één gesponsorde workshop kan, maar het hele festival meemaken inclusief overnachtingen kan ook. Denkkracht op maat zogezegd.

Met 1.000 euro (excl. BTW) sponsort u een vraaggerichte workshop. Uw vraag beantwoord door een multi-expertisedenktank. Er is maar één voorwaarde: u moet uw vraag écht beantwoord
willen hebben. Inhoudelijk zijn er geen beperkingen. Samen spreken we af welk
‘product’ er op tafel komt te liggen.

Exposure
Organisaties die een sponsorvraag indienen, kunnen met logo en beschrijving
worden vermeld op de website van het PBF. Die wordt drukbezocht door
mensen en organisaties uit heel Nederland. Daarbij kan een vermelding worden meegenomen in onze nieuwsbrief die inmiddels naar ruim 1000 mensen wordt verstuurd.

Sponsorcases 2015

De Luchtmacht

Case 1Defensie
Defensie heeft als doel het zorgen voor vrede, veiligheid en vrijheid. Maar wat betekenen de termen vrede, veiligheid en vrijheid voor jou? Alleen als we een gedeeld beeld hebben van de betekenis van deze woorden en de beelden die ze bij ons oproepen, kunnen we het er over hebben hoe Defensie er beter in kan slagen om de burgers te betrekken bij het realiseren van vrede, veiligheid en vrijheid. Dus eerst een fundamentele discussie en op basis daarvan de praktische vraag hoe we de burger effectiever kunnen benaderen.

Case 2
Fictief scenario: een multinationale groepering wil – gedreven door ideologische motieven – op uiterst gewelddadige wijze een eigen staat stichten. Grove schendingen van mensenrechten en internationale verdragen zijn onderdeel van hun modus operandi. Ze maken om hun doel te bereiken naast van psychologisch en fysiek geweld ook gebruik van moderne middelen als social media. Die middelen zetten ze zo nodig over de hele wereld in. De internationale gemeenschap zet op grote schaal militaire middelen in om het geweld te doen stoppen, maar slaagt daar slechts ten dele in. Hoe zouden mensen zonder militaire achtergrond en zonder militaire middelen deze dreiging aanpakken?

Artsen Zonder Grenzen

Hoe kunnen we onze interne communicatie en kennisoverdracht verbeteren?AZG

Artsen Zonder Grenzen is gespecialiseerd in het snel in actie komen bij een humanitaire- of natuurramp. Als een meer dan veertig jaar oude beweging kunnen we hierbij gebruik maken van ontzettend veel ervaring en allerlei hulpmiddelen die door de jaren heen ontwikkeld zijn. Wij zijn daardoor wellicht de beste niet-govermentale noodhulporganisatie ter wereld geworden. Helaas, want nog steeds zijn wij en collega’s van andere organisaties te laat, nog steeds duurt het te lang om programma’s op te starten en op te schalen en daarom gaan er nog steeds mensen dood die geholpen hadden moeten worden.

Wij willen in deze workshop graag ideeën opdoen om te kijken hoe wij onze opstart tijd zoveel mogelijk kunnen reduceren. We willen hierbij graag specifiek antwoord krijgen op de vraag hoe we onze interne communicatie en kennisoverdracht kunnen verbeteren.

ITvitae

Wij zouden graag dat de aanwezigen meedenken over het meer inclusief krijgen van de samenleving. Met andere woorden: nu sluiten bedrijven, ondanks een tekort aan gekwalificeerd personeel (zeker in de IT) veelitvitea
mensen uit. Gehandicapten, ouderen, mensen met autisme, etc. etc. Daarmee doen bedrijven zichzelf en zeker deze mensen tekort.

“Elk goed bedrijf zou een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn” (citaat Ricardo Semler)

De vraag: Hoe gaan we samen werken aan een duurzame inclusie? Hoe gaat ITvitae Learning het vuur opstoken bij bedrijven?

EerlijkeFlex – Brainnet

Platform eerlijke flex: visies op duurzame ontwikkeling van de flexmarkt in 2020.

logo_eerlijkeflexWij willen een platform creëren waarmee we willen aantonen dat de arbeidsmarkt drie belangrijke componenten kent: juridisch, economisch en sociaal. Deze componenten zouden in onze visie in balans moeten zijn met elkaar. Dan heb je het over eerlijke flex. We willen laten zien dat de flexmarkt op cruciale punten eerlijker kan. Zowel aan de kant van de werkgevers als aan de kant van de opdrachtgever. Hoe zorgen we ervoor dat we ons als samenleving klaarmaken voor de toekomst? Dat we een dynamische arbeidsmarkt creëren waar ruimte is voor innovatie en ondernemerschap? Maar ook: hoe blijven we als maatschappij voor elkaar zorgen?

Op het PBF gaan we graag met jullie in gesprek over een aantal prikkelende stelling over flexibele arbeid.

BecisBecis

Wij analyseren informatiestromen binnen organisaties en realiseren een passende oplossing voor uw informatiemanagement. Waarbij wij informatiemanagement integreren met technologische ontwikkelingen.

Het concrete vraagstuk volgt nog.

 


Links naar Forums Workshops (eigenaar Workshoppresentator – ?) met info, docu etc + interactiviteit

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op dit document.

Reacties plaatsen zijn uitgeschakeld voor dit document.

× Kan ik je misschien helpen? (via WhatsApp) Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
How can I help you?