• Duck Swart heeft een update geplaatst in de groep Groepslogo van Commons in a BoxCommons in a Box 1 jaar, 11 maanden geleden

  https://commonsinabox.org/
  Commons In A Box (CBOX) haalt de complexiteit uit het creëren van een online ruimte, of digitale commons, voor uw gemeenschap. Onze gratis open-source software biedt een infrastructuur die discussie, samenwerking en delen aanmoedigt.

  Leden van een CBOX-community kunnen groepen en mediarijke websites maken, deelnemen aan discussieforums, samen documenten bewerken, bestanden delen, berichten versturen en vriendschapsbanden leggen.
  Gebouwd met behulp van het WordPress publicatieplatform, met BuddyPress voor sociale netwerken, wordt CBOX geleverd in twee pakketten die kunnen worden aangepast aan de behoeften van uw gemeenschap.

  CBOX Classic
  CBOX Classic is gemodelleerd op de CUNY Academic Commons en is een flexibel platform dat is ontworpen voor allerlei soorten gemeenschappen. Het geeft honderden groepen en organisaties wereldwijd de macht om sociale netwerken te creëren waar leden kunnen samenwerken aan projecten, gemeenschappen kunnen bouwen, onderzoek kunnen publiceren en kennisopslagplaatsen kunnen creëren.

  CBOX OpenLab

  Nieuw! CBOX OpenLab is speciaal ontworpen voor onderwijs, leren en samenwerking, waarbij gebruik wordt gemaakt van de functies en functionaliteit van The OpenLab at City Tech, en waarin software is opgenomen die is ontwikkeld door digitale geesteswetenschappers. Het biedt een krachtig en flexibel open alternatief voor dure eigen onderwijsplatformen, waardoor faculteits- en stafleden, afdelingen en hele instellingen gemeenschappelijke ruimtes voor open leren kunnen creëren.

  CBOX OpenLab is een nieuw uitgebrachte versie van Commons In A Box (CBOX) die de belangrijkste functies en functionaliteit van The OpenLab at City Tech overneemt, een open digitaal platform voor onderwijs, leren en samenwerking, gebouwd voor New York City College of Technology, CUNY.
  CBOX OpenLab biedt een krachtig en flexibel open alternatief voor dure eigen onderwijsplatforms, waardoor individuele faculteitsleden, afdelingen en hele instellingen gemakkelijk een online community ruimte kunnen opzetten die is ontworpen voor open leren.
  De naam brengt twee belangrijke ideeën samen: openheid en samenwerking. In tegenstelling tot gesloten online onderwijssystemen stelt CBOX OpenLab leden in staat om hun werk openlijk met elkaar en de wereld te delen. Net als een lab biedt het een ruimte waar studenten, docenten en medewerkers kunnen samenwerken, experimenteren en innoveren.
  De oprichting van CBOX OpenLab is mogelijk gemaakt door subsidieverlening van het Office of Digital Humanities van de NEH. Het project wil het geesteswetenschappelijk onderwijs – en het begrip van het publiek voor het geesteswetenschappelijk onderwijs – verbeteren door het werk van studenten, docenten en medewerkers meer zichtbaar te maken en te verbinden met de buitenwereld. Ook wordt getracht de betrokkenheid tussen de digitale geesteswetenschappen en de pedagogie te verdiepen door de integratie van software (plugins) die door de digitale geesteswetenschappers zijn ontwikkeld.
  Om meer te weten te komen over CBOX OpenLab kunt u onze rondleiding volgen, onze FAQ en andere documentatie lezen, de showcase bekijken om te zien hoe u het zou kunnen gebruiken en een demo proberen. Als je klaar bent, ga dan aan de slag.

  (Vertaald mbv http://www.DeepL.com )